Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Σ'ΑΦΗΣΑΝΕ ΓΥΜΝΗ...

Χείμαρρος ήσουνα.
Δε σε σταμάταγε κανείς.
Έδινες, έδινες,
πιο πολλά απ' όσα μπορείς...

Πήρανε δύναμη,
απ'την δύναμη σου.
Χαρά ο ενθουσιασμός σου.
Τίποτα δε κράτησες,
για τον εαυτό σου.

Σε στέρεψαν ψυχή μου,
σ'αφήσανε γυμνή.
Κρύωσες, δίψασες,
έμεινες ορφανή...

15 σχόλια:

aoratos είπε...

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ,ΕΞΑΧΝΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ,ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΑΣ ΠΕΡΑΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΩ..!!

Unknown είπε...

Ευα μου σε ευχαριστώ πολύ !!!γιά άλλη μιά φορά είσαι μέσα στην ψυχή μου και την δείχνεις στον κόσμο να την δει !!!

elph είπε...

Πήρανε πολλά.....και θα πάρουν άλλα τόσα.
Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν έχουν..... γέλιο, χαρά, δύναμη. Δεν έχουν τίποτα.
Τυχεροί όσοι τα δίνουν, και ας μένουν μετά μόνοι. Και πάντα θα δίνουν, και ας ξέρουν από την αρχή το τέλος.

tzonakos είπε...

Η γύμνια ειναι ξέρεις οτι περισσότερο μπορεί να αποκαλυφθεί.
Μετά αρχίζει το ντύσιμο.

Οκ να μη μιλάω με γρίφους, ξέρεις, όσοι άνθρωποι έμειναν γυμνοί οτνα άλλοι τους έπαιρναν όλα οσα εκείνοι έδιναν απλόχερα και καλοσυνάτα, αυτο που μένει ειναι να αλλάξεις γκαρνταρόμπα. Ξαναντύνεσαι και δεν δίνεις ετσι εύκολα, όπως πριν. Και προχωράς. Δε σταματάς, κι οι άλλοι που πήρανε τα πρώτα, ανεμομαζέματα, διαολοσκορπίσματα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ΠΑΝΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΣΟΥ!!!!

Φως στα όνειρα είπε...

Αχ αυτοί οι στίχοι σου που βγάζουν τόσο πόνο και απογοήτευση πολλές φορές..Και αυτό το ποίημα βγάζει τόση μελαγχολία,τόσο πόνο..Μα δεν αξίζει κανένας που δίνει να νιώθει έτσι..Γυμνός\ή είναι αυτός/ή που δεν εκτιμησε τα δώρα που πήρε..Εκείνος/η είναι ορφανός/ή..Ορφανός/ή από καρδια και αισθήματα.. Και η μοίρα του πίστεψέ με είναι το να μείνει μόνος κάποτε..Καλό βράδυ κορίτσι μου

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΟΥ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ;ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ;

Εύα Παραδείσου είπε...

Καλώς ήλθες αόρατε, χαίρομαι που βρήκες την πόρτα. Είσαι ευπρόσδεκτος. Το εάν το μετανιώσεις ή όχι αυτό εξαρτάται από σένα, πόσο σε άγγιξε ο παράδεισος.

Εύα Παραδείσου είπε...

Γεια σου Ορφέα, σε ευχαριστώ που με διαβάζεις, χαίρομαι που καταφέρνω να αγγίζω τις ψυχές. Στα αισθήματα οι ψυχές όλες το ίδιο αισθάνονται.

Εύα Παραδείσου είπε...

Γεια σου elph, όταν ξέρεις να αγαπάς, ξέρεις και να δίνεις. Είναι μεγάλη ικανοποίηση της προσφοράς. Έστω κι αν τις περισσότερες φορές πληγώνει.

Εύα Παραδείσου είπε...

Γεια σου Τζονάκο, χαίρομαι όταν περνάς, σε περιμένω. Όσο και να αλλάξεις γκαρνταρόμπα, μπορεί να γίνει κανείς επιφυλακτικός, τα "πιστεύω" του και τα αισθήματα του, όταν είναι αυθεντικός δύσκολα τα αλλάζει. Γιατί η γύμνια απομακρύνει. Και η μοναξιά της ψυχής είναι ο χειρότερος εχθρός.

Εύα Παραδείσου είπε...

Μικρό γλυκό Σκρουτζάκι χαίρομαι που περνάς και με θυμάσαι και ρωτάς για μένα. Είμαι κι εγώ θύμα της γενικής ταλαιπωρίας. Δε σε ξεχνάω και χαίρομαι που με διαβάζεις. Κι εσύ να έχεις μια όμορφη βδομάδα.

Εύα Παραδείσου είπε...

Γεια σου Ευριδίκη μου. Με επηρεάζουν πολλά που βλέπω γύρω μου γι' αυτό οι στίχοι μου είναι μελαγχολικοί... Έρχονται στιγμές που πικραίνομαι με γνωστούς ή φίλους/ες που συναναστρέφομαι και πικραίνομαι όταν βλέπω και πονάνε.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ :))ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.


ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΟΥ...

ΤO ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
σε αναγνώστες μου χαρίζω,
στείλτε το σε όποιον αγαπάτε,
κάντε φίλους μόνοι να μην προχωράτε...

Creative Commons License
Όλα τα ποιήματα-κείμενα από http://www.oparadeisosmou.blogspot.com από την Εύα Παραδείσου (EYA) έχουν κατοχυρωθεί πνευματικά και είναι υπό άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Άδεια.
Εγώ πάντα θα γράφω. Και στην ψυχή μου θα ΄χω, αισθήματα για να υπάρχω...